Продукти:
- 250 гр. кайма (аз използвах 50/50 телешка и свинска)
- морков, картоф, лук, фиде
- 1 жълтък, кисело мляко-за застройката
- магданоз
Омесваме каймата с подправки(кимион, черен пипер, сол, малко ориз) и правим топчетата.Нарязваме лука, моркова и ги слагаме да се варят в тенджера.Добавяме и малко олио.Когато заври течността пускаме топчетата едно по едно и оставаме да ври.Когато се посварят добавяме картофа, а когато и картофите са готови добавяме и фидето.Когато супата е готова я махаме от котлона и застройваме с предварително разбитите жълтък и кисело мляко.Връщаме на котлона на средна температура и бъркаме непрекъснато за около десетина минути.Махаме от котлона и поръсваме с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар