Малко бедтсвие в кухнята

Малко бедтсвие в кухнята Или когато Еличка се завърти около печката

01 септември 2011

Картофено руло с бекон


Продукти:

  • 800-900 гр. картофи ( в зависимост от тавичката)
  • 250 гр. гъби
  • 4-5 кисели краставички
  • 400 гр. бекон нарязан на тънки филийки(6-7 филийки)
  • шепа грах
  • 1 морков
  • 4-5 резена топено сирене
  • 2 яйца
  • пресен лук, чубрица, черен пипер, риган, сол

Картофите нарязваме на малки кубчета и ги сваряваме заедно с разполовения морков.Отцеждаме от водата и оставяме настрани да се охладят.

В тавичка за хляб(тясна и продълговата) слагаме на дъното една филийка бекон по дължина, върху нея две филийки напречно и в двата края по половин филийка бекон, така че цялата тавичка да е покрита с бекон.

Нарязваме гъбите на дребно и ги запържваме в малко масло заедно с остатъка от бекона.Добавяме и граха и задушаваме, докато се изпари течността.Махаме от котлона и добавяме нарязаните кисели краставички и моркова.

Охладените картофи замесваме с двете яйца, нарязания пресен лук и подправките.Разпределяме сместа върху бекона и върху стените на тавичката, така че да покрие навсякъде и да има място за плънката.Оставяме картофи и за най-отгоре.Слагаме резените топено сирене на дъното и отгоре добавяме плънката и покриваме с останалите картофи.Завиваме тавичката с алуминиево фолио, слагаме в по-голяма тава, за да не капе във фурната и печем в предварително загрята силна фурна 15 минути.След това махаме фолиото и оставяме да се запече за около 5-10 минути.

Готовото руло трябва хубаво да се охлади, за да може да се реже по-лесно и за да не се разпадне.Най-добре е да се обърне върху поднос след като се е охладило.

Няма коментари:

Публикуване на коментар