Малко бедтсвие в кухнята

Малко бедтсвие в кухнята Или когато Еличка се завърти около печката

01 септември 2011

Турски банички





Много бързо, лесно и вкусно.
Купувам едни кори триъгълни.Мажа с малко масло или маргарин всяка от тях, слагам натрошено сирене и навивам на стегнато рулце, като завивам и страничните връхчета навътре.После пържа и воала.За няма и половин час всичко е готово.Хубаво е сиренето да не е мазно, че от горещото олио започва да излиза и да пръска

4 коментара:

  1. Eх, че хрупкави са станали! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. мммм много вкусни и хрупкави изглеждат тези банички.Може би за българина баницата и мусаката си остават едни от ястията,които трябва да присъстват често в кухнята им.Лично аз много обичам баници, дали със сирене, спанак, зеле или тиква, все си хапвам по много.Не съм яла турска баница и много ми е любопитно какъв е вкусът им.Дали се различават по нещо от нашата баница и малки банички, като гледам не са толкова мазнички каквито са по магазините ни, което е плюс.Както описвате звучи лесно приготвянето, остава само и аз да се пробвам.

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми харесват тези банички.Изглежда приятни и точно за закуска с един чай ще дойдат добре и зареждащо денят, радвам се че ни пишете и дано и за на пред да е така.Радвам се че ни уточнявате , че сиренето не бива да бъде мазно, все пак това ще се отрази на вкуса на края.Надяваме се че ще продължавате да ни пишете и да ни изненадвате с вкусотии,може би с някой бърз и интересен десерт, малко да сменим и ние в къщи традиционната бисквитена торта.

    ОтговорИзтриване