Малко бедтсвие в кухнята

Малко бедтсвие в кухнята Или когато Еличка се завърти около печката

01 септември 2011

Смолянска скумрия

В интерес на истината не знам дали така приготвят скумрията в Смолян, но на мен така ми я бяха сготвили двама кореняк Смолянчани.Стана много вкусна и реших да я сготвя на мъжа ми, че той умира за риба.


Продукти:

  • 2 скумрии
  • половин консерва червен боб
  • 3 кисели краставички
  • половин морков
  • 1 кренвирш
  • шепа грах(аз забравих да го сложа)
  • консерва домати(или разредено доматено пюре)
  • малко олио, сол, черен пипер, риган

Приготвяне:

В йенска тенджера смесваме доматите, боба,граха, нарязаните кисели краставички, морков и кренвирш.Добавяме подправките и разбъркваме добре.Слагаме рибата нарязана на две(или както предпочитате) и печем за около 30-35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар