Малко бедтсвие в кухнята

Малко бедтсвие в кухнята Или когато Еличка се завърти около печката

01 септември 2011

Дроб сърма „Изненада“

Вкъщи сме любители на всякакви дреболии.За съжаление тук няма разнообразието на БГ магазините, но …., колкото-толкова


Продукти:
  • 350 гр. агнешки бъбреци
  • 600 гр. свински дроб
  • 250 гр. печурки
  • 1 ч.ч. ориз (може и повече)
  • 5 стръка пресен лук
  • половин консерва нарязани домати
  • джоджен, сол, черен, червен пипер

За заливката:

  • 2 яйца
  • половин кофичка кисело мляко
  • настърган кашкавал

Приготвяне:

Разполовяваме бъбреците и ги изкисваме за около час в студена вода.След това ги сваряваме заедно с дробчето за около 30 мин.

Отделно задушаваме пресния лук и ситно нарязаните гъби в малко олио.Когато омекнат добавяме доматите и подправките.Оставаме да къкри за около 20 мин.

В това време нарязваме дробчето и бъбреците и ги слагаме в тава.Добавяме лука и гъбите, ориза и част от бульона, в който са вряли дреболиите (на една чаша ориз три чаши течност).Печем в предварително загрята фурна до готовност, заливаме с яйцата, киселото мляко и кашкавала и запичаме само отгоре.



Няма коментари:

Публикуване на коментар