Продукти:
- 350 гр. агнешки бъбреци
- 600 гр. свински дроб
- 250 гр. печурки
- 1 ч.ч. ориз (може и повече)
- 5 стръка пресен лук
- половин консерва нарязани домати
- джоджен, сол, черен, червен пипер
За заливката:
- 2 яйца
- половин кофичка кисело мляко
- настърган кашкавал
Приготвяне:
Разполовяваме бъбреците и ги изкисваме за около час в студена вода.След това ги сваряваме заедно с дробчето за около 30 мин.
Отделно задушаваме пресния лук и ситно нарязаните гъби в малко олио.Когато омекнат добавяме доматите и подправките.Оставаме да къкри за около 20 мин.
В това време нарязваме дробчето и бъбреците и ги слагаме в тава.Добавяме лука и гъбите, ориза и част от бульона, в който са вряли дреболиите (на една чаша ориз три чаши течност).Печем в предварително загрята фурна до готовност, заливаме с яйцата, киселото мляко и кашкавала и запичаме само отгоре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар