Малко бедтсвие в кухнята

Малко бедтсвие в кухнята Или когато Еличка се завърти около печката

04 декември 2010

Страстен сладкиш (Blueberry and passionfruit drizzle squares)


Рецептата е следната


  • 150 гр. меко масло
  • 2 яйца
  • 175 гр захар (по рецепта е golden caster sugar ама и с обикновена ще стане)
  • 175 гр самонабухващо брашно
  • 90 гр прясно мляко
  • 225 гр боровинки

За сиропа

  • 4 страстни плода (passion fruit)
  • 115 гр пудра захар

Загряваме фурната на 190 градуса и застиламе тавичката (около 23 см) с хартия за печене.В купа разбъркваме маслото, яйцата и захарта до хомогенна смес.Добавяме пресятото брашно и разбъркваме.Към сместа добавямв млякото, кората на един лимон и 175 гр боровинки.Изсипваме в тавичката и разпределяме равномерно.Печем за около 25-30 мин.Изваждаме от фурната и го оставяме да се охлади в тавичката.М/увременно правим сиропа като претриваме семената на плодовете през цедка.Изсипваме сиропа в малка касерола, добавяме пудрата захар и загряваме, като бъркаме непрекъснато, докато се разтопи напълно захарта.
Студения сладкиш набучваме леко с вилица и заливаме със сиропа, като го разпределяме равномерно.Оставяме да изстине напълно и режем във форми по желание, гарнираме с пресни боровинки

Това е оригиналната рецепта от една книга, която си купих наскоро (Frame by frame Baking).Предполагам, че някои от продуктите могат да се заменят ако ги нямате под ръка.

1 коментар: