Малко бедтсвие в кухнята

Малко бедтсвие в кухнята Или когато Еличка се завърти около печката

14 декември 2010

Никулденска пъстърва с маслини








Продукти:
  • 3 средни пъстърви
  • 2 глави лук
  • 10-15 малки картофчета (или 4-5 големи)
  • шепа черни маслини без костилки
  • 4-5 скилидки чесън
  • 150 мл. бяло вино
  • зехтин
  • сух риган
  • магданоз, копър
  • сол, чер.пипер, лимон

Изчистваме, измиваме и подсушаваме рибата.Овкусяваме я със зехтин, риган, копър, сол и сока на половин лимон и я оставяме за 1 час в хладилника.

В това време задушаваме в зехтин нарязания на едро лук и картофките.Когато леко се задушат добавяме риган, копър, сол,чер.пипер, нарязаните на дребно скилидки чесън и маслините(аз ги разрязах на две).Добавяме бялото вино, сока на другата половина от лимона и чаша и половина вода(може и зеленчуков бульон).Оставяме да къкри на слаб огън за около 10 мин.

В тавичка застиламе алуминиево фолио, нареждаме рибата и заливаме със задушените зеленчуци.Завиваме отгоре с фолио и печем в предварително загрята фурна за около 25-30 мин., или до готовност.Готовата риба поръсваме с магданоз и сервираме топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар