

Продукти:
- 3 средни пъстърви
- 2 глави лук
- 10-15 малки картофчета (или 4-5 големи)
- шепа черни маслини без костилки
- 4-5 скилидки чесън
- 150 мл. бяло вино
- зехтин
- сух риган
- магданоз, копър
- сол, чер.пипер, лимон
Изчистваме, измиваме и подсушаваме рибата.Овкусяваме я със зехтин, риган, копър, сол и сока на половин лимон и я оставяме за 1 час в хладилника.
В това време задушаваме в зехтин нарязания на едро лук и картофките.Когато леко се задушат добавяме риган, копър, сол,чер.пипер, нарязаните на дребно скилидки чесън и маслините(аз ги разрязах на две).Добавяме бялото вино, сока на другата половина от лимона и чаша и половина вода(може и зеленчуков бульон).Оставяме да къкри на слаб огън за около 10 мин.
В тавичка застиламе алуминиево фолио, нареждаме рибата и заливаме със задушените зеленчуци.Завиваме отгоре с фолио и печем в предварително загрята фурна за около 25-30 мин., или до готовност.Готовата риба поръсваме с магданоз и сервираме топла.
Няма коментари:
Публикуване на коментар