Рецептата е следната
За сиропа
Загряваме фурната на 190 градуса и застиламе тавичката (около 23 см) с хартия за печене.В купа разбъркваме маслото, яйцата и захарта до хомогенна смес.Добавяме пресятото брашно и разбъркваме.Към сместа добавямв млякото, кората на един лимон и 175 гр боровинки.Изсипваме в тавичката и разпределяме равномерно.Печем за около 25-30 мин.Изваждаме от фурната и го оставяме да се охлади в тавичката.М/увременно правим сиропа като претриваме семената на плодовете през цедка.Изсипваме сиропа в малка касерола, добавяме пудрата захар и загряваме, като бъркаме непрекъснато, докато се разтопи напълно захарта.
Студения сладкиш набучваме леко с вилица и заливаме със сиропа, като го разпределяме равномерно.Оставяме да изстине напълно и режем във форми по желание, гарнираме с пресни боровинки
Това е оригиналната рецепта от една книга, която си купих наскоро (Frame by frame Baking).Предполагам, че някои от продуктите могат да се заменят ако ги нямате под ръка.
- 150 гр. меко масло
- 2 яйца
- 175 гр захар (по рецепта е golden caster sugar ама и с обикновена ще стане)
- 175 гр самонабухващо брашно
- 90 гр прясно мляко
- 225 гр боровинки
За сиропа
- 4 страстни плода (passion fruit)
- 115 гр пудра захар
Загряваме фурната на 190 градуса и застиламе тавичката (около 23 см) с хартия за печене.В купа разбъркваме маслото, яйцата и захарта до хомогенна смес.Добавяме пресятото брашно и разбъркваме.Към сместа добавямв млякото, кората на един лимон и 175 гр боровинки.Изсипваме в тавичката и разпределяме равномерно.Печем за около 25-30 мин.Изваждаме от фурната и го оставяме да се охлади в тавичката.М/увременно правим сиропа като претриваме семената на плодовете през цедка.Изсипваме сиропа в малка касерола, добавяме пудрата захар и загряваме, като бъркаме непрекъснато, докато се разтопи напълно захарта.
Студения сладкиш набучваме леко с вилица и заливаме със сиропа, като го разпределяме равномерно.Оставяме да изстине напълно и режем във форми по желание, гарнираме с пресни боровинки
Това е оригиналната рецепта от една книга, която си купих наскоро (Frame by frame Baking).Предполагам, че някои от продуктите могат да се заменят ако ги нямате под ръка.
ММММ страхотно изглежда ...
ОтговорИзтриване