- 250 мл вода
- 125 гр. масло (аз сложих 50 гр.масло и 75 гр.маргарин)
- 3 яйца
- 750 гр. брашно от маниока -може да се замени с натурално пшенично нишесте (използвах царевично нишесте и нишесте от тапиока)
- 350 гр. ементалер или друго твърдо жълто сирене (настъргано)
- сол
добавя се брашното и се бърка енергично.
след като се поохлади тестото се добавят яйцата едно по едно и кашкавала.
ако тестото стане много сухо и твърдо се добавя по малко прясно мляко, акое е много рядко се добавя брашно.
Тестото трябва да е леко лепкаво, но да може да се оформя с ръце.
оформят се топчета(или форми по желание), слагат се на хартия за печене и за печат 20 мин, при 190 С в предарително загрята фурна.
Прекрасен блог, с удоволствие честичко ще те навестявам.:-)))
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Ели, само на прима виста като зърнах първата ти рецепта, веднага те добавих в приятели. На тези хлебчета съм им се заканила от повече от година, само че ми се иска с оригиналното брашно да ги направя.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
ЕЛИ ,ЕЛИ какви хлебчета си спретнала само уникални!
ОтговорИзтриванеСилно те прегръщам мила!
Благодаря ви много.За съжаление нямам много свободно време, но ще се опитам да съм по-редовна.
ОтговорИзтриванеХлебчетата са наистина чудесни.
Тестото се получи доста лепкаво, но се оформи добре. Явно заради тапиоката. Вкусно стана, благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване